Sub Inspector (Service Quota) Punjab Police Past Paper 2019

Punjab Police Past Paper
1.     Six tenths is the same as:
        (A)   60                           (B)   0.6
        (C)  6.0                          (D)  0.06
ANSWER: A
 
2.     In MS Excel, if a numeric value starts with _________ then this value can be treated as a lable.
        (A)   #                              (B)   =
        (C)  ‘                               (D) *
ANSWER: C
 
3.     Muzdalfa is located between:
        (A)   Makkah and Medina
        (B)   Makkah and Taaif
        (C)  Mina and Arafat
        (D)  Arafat and Makkah
ANSWER: C
 
4.     Which one of the following is the oldest search engine?
        (A)   Google                   (B)   Yahoo
        (C)  Alta vista                (D)  MSN
ANSWER: B
 
5.     Pakistan became a full member of Shanghai Cooperation Organization in?
        (A)   2015                       (B)   2016
        (C)  2017                       (D)  2018
 
ANSWER: C
 
6.     Imran Khan was recently sowrn in as Pakistan’s _________ Prime Minister.
        (A)   19th                        (B)   20th
        (C)  21st                        (D)  22nd
ANSWER: D
 
7.     Which number key is used with sift to type %?
        (A)   4                              (B)   5
        (C)  6                              (D)  7
ANSWER: B
 
8.     If 2 : 7 ::? : 49 is:
        (A)   9                              (B)   14
        (C)  52                           (D)  28
ANSWER: B
 
9.     Which of the following software is used to prepare presentation?
        (A)   Power point          (B)   Microsoft Word
        (C)  Spread sheet        (D)  None of these
ANSWER: A
 
10.  Where does the United Nations Commission on Human Rights meet and for how long?
        (A)   In Geneva for six weeks each year
        (B)   In London for seven weeks each year
        (C)  In Paris for six weeks each year
        (D)  In New York for ten weeks each year
ANSWER: A
 
11.  To edit in an embedded excel worksheet object in a word document:
        (A)   Use the excel menu bar and toolbars inside the word application
        (B)   Edit the hyperlink
        (C)  Edit the data in a excel source application
        (D)  Use the word menu bar and toolbar
ANSWER: A
 
12.  What is the old name of table tennis game?
        (A)   Ping Pong             (B)   Ponna
        (C)  Chin Chang          (D)  Chirik dong
ANSWER: A
 
13.  Which word is wrongly spelt in the following set of words:
        (A)   Variety                   (B)   Abilety
        (C)  Energy                   (D)  Capacity
ANSWER: B
 
14.  A computer on internet is identified by its:
        (A)   E-mail Address
        (B)   Street Address
        (C)  Login Password
        (D)  IP Address
ANSWER: D
 
15.  Decimal form of 5.3% is:
        (A)   53                           (B)   0.53
        (C)  0.0053                   (D)  0.053
ANSWER: D
 
16.  A man buys an article for Rs. 27.50 and sells it for Rs. 28.60. Find his gain percent:
        (A)   1                              (B)   2
        (C)  3                              (D)  4
ANSWER: D
 
17.  Largest perfect square between 4 and 50 is:
        (A)   25                           (B)   36
        (C)  49                           (D)  45
ANSWER: C
 
18.  When was the first regular seession of the Muslim League held?
        (A)   November, 1907
        (B)   September, 1907
        (C)  December, 1907
        (D)  August, 1907
ANSWER: C
 
19.  Solve 8 ¸ 0.2 =?
        (A)   4                              (B)   40
        (C)  1.6                          (D)  16
ANSWER: B
 
20.  3 boxes have some average weight. When one box which weights 89 kg is replaced by another box, the average weight increases by 5 kg. How much the new box weighs?
        (A)   109 kg                    (B)   94 kg
        (C)  104 kg                    (D)  84 kg
ANSWER: C
 
21.  Under which sea, the world’s oldest known intact shipwreck has been discovered by a team of maritime archaecologists?
        (A)   Caribbean Sea
        (B)   Sough China Sea
        (C)  Red Sea
        (D)  Black Sea
ANSWER: D
 
22.  Where is Al-Azhar University situated?
        (A)   Jeddah                  (B)   Tripoil
        (C)  Cairo                      (D)  Damascus
ANSWER: C
 
23.  According to which amendment suspended Constitution of 1973 was restored?
        (A)   7th Amendment   (B)   8th Amendment
        (C)  9th Amendment   (D)  10th Amendment
ANSWER: B
 
24.  Average age of A and B is 30 years, that of B and C is 32 years and the average age of C and A is 34 years. The age of C is:
        (A)   33 years                (B)   34 years
        (C)  35 years                (D)  36 years
ANSWER: D
 
25.  What is unsolicited bulk e-mail known as?
        (A)   Arial                      (B)   Spam
        (C)  Hebrew                  (D)  Spool
ANSWER: B