Read who is first in Pakistan, which event occurred for the first time in the history of Pakistan.

1. Who was the first Muslim Commander-in-Chief of Army?
A. Gen. Muhammad Ishtiaq Khan
B. Gen. Irshad Buski
C. Gen Muhammad Ayub Khan
D. Gen. Muhammad Musa Khan
ANSWER: C

2. Who was the first governor of State Bank of Pakistan?
A. Zahid Hussain
B. Saeed Hamid
C. Ishrat Kamal
D. Rashid Naqvi
ANSWER: A

3. Who was the first Foreign Minister of Pakistan?
A. Ghulam Muhammad
B. Chaudhary Muhammad Ali
C. Abdur Rab Nishter
D. Zafar Ullah Khan
ANSWER: D

4. The first Gazette of Pakistan was issued on August 15, 1947 for
A. Appointment of Governor- General of Pakistan
B. Announcement of Independence of Pakistan
C. Appointment of Chief Justice of
D. The appointment of Chief Rehabilitation Commissioner
ANSWER: A

5. Rehabilitation of refugees emergency was declared for, the first time in the history of Pakistan on _____.
A. September 25, 1948
B. July 25, 1948
C. August 27,1948
D. November 25,1948
ANSWER: C

6. When the first Constitution of Pakistan was announced?
A. December 25, 1956
B. August 14, 1956
C. March 23, 1956
D. None of them
ANSWER: C

7. Name the first Chief Justice of Pakistan
A. Justice S. A. Rehman
B. Justice Sardar A. Rashid
C. Justice Bashir Ahmad
D. Justice AR Cornelius
ANSWER: B

8. Who was the first Chief Election Commissioner of Pakistan?
A. F. M. Khan
B. Justice S. K. Bashir
C. S. A. Rehmat
D. G. I. Khan
ANSWER: A

9. When first census was conducted in Pakistan?
A. 1951
B. 1952
C. 1953
D. 1954
ANSWER: A

10. The first canal water agreement was made with India on _______.
A. 4 May 1948
B. 4 May 1949
C. 4 May 1950
D. 4 May 1951
ANSWER: A

11. When the first agriculture reforms were introduced in Pakistan?
A. 24 January 1960
B. 24 January 1958
C. 24 January 1959
D. 24 January 1957
ANSWER: C

12. Who was the first Muslim Chief of Air Force of Pakistan?
A. Air Marshal Noor Khan
B. Air Marshal Arshad Feroz
C. Air Marshal Asghar Khan
D. Air Marshal Faiz
ANSWER: C

13. First Cruse missile Hatf VII (Babar) was launched on _____
A. September 15, 2005
B. August 21, 2005
C. August 11, 2005
D. September 25, 2005
ANSWER: C

Download Complete Set of MCQs from the link below:
First in Pakistan MCQs Complete