William Henry Gates III – Bill Gates

1. Mr. Bill Gates has 2 Sisters named _______.

A. Libby and Emma

B. Emma and Libby

C. Kristianne and Libby

D. Kristianne and Emma

ANSWER: C

 

2. With his wife Melinda, Bill Gates chairs the ___________, the world's largest private charitable foundation.

A. Gates & Melinda Gates Foundation

B. Microsoft Foundation

C. Bill & Melinda Gates Foundation

D. None of Above

ANSWER: C

 

3. Bill & Melinda Gates Foundation is working with Rotary International to eliminate ________.

A. Polio

B. Aids

C. Cancer

D. Diabetes

ANSWER: A

 

4. Forbes is a global media company, focusing on business, investing, technology, entrepreneurship, leadership, and lifestyle: Gates has topped Forbes list of the 400 richest Americans for about ____ years in a row.

A. 5 Years

B. 7 Years

C. 10 Years

D. 24 Years

ANSWER: D

 

5. William Henry Gates III was born on __________.

A. October 28, 1955

B. October 28, 1960

C. October 28, 1961

D. October 28, 1963

ANSWER: A

 

6. Bill Gates father Mr. William H. Gates Sr.  is a retired American attorney and philanthropist and author of the book "Showing Up for Life: Thoughts on the Gifts of a Lifetime".

A. In the Line of Fire

B. In Search of Lost Time

C. Showing Up for Life: Thoughts on the Gifts of a Lifetime

D. Hamlet

ANSWER: C

 

7. Gates is known as ______________ of the personal computer revolution.

A. Programmer

B. Entrepreneur

C. Hardware Technician

D. None of above

ANSWER: B

 

8. Bill & Melinda Gates Foundation was established in _____.

A. 1998

B. 1999

C. 2000

D. 2001

ANSWER: C

 

9. ____________ is a campaign started by Bill Gates to encourage wealthy people to contribute a majority of their wealth to philanthropic causes

A. Rotary International

B. The Giving Pledge

C. Bill & Melinda Gates Foundation

D. United Nation Organization

ANSWER: B

 

10. Gates was born in __________ on October 28, 1955.

A. Virgina

B. Maryland

C. California

D. Seattle, Washington

ANSWER: D

 

11. Bill Gates founded "Microsoft" with ________ in 1975.

A. Steve Jobs

B. Paul Allen

C. Melinda Gates

D. William H. Gates

ANSWER: B

 

12. Gates's maternal grandfather was __________, a national bank president.

A. JW Maxwell

B. William H. Gates

C. Stephen Philip Gates

D. None of Above

ANSWER: A

 

13. Bill Gates has written two books ___________.

A.  "The Road to east" and "Business @ the Speed of Thought"

B.  "The Road Ahead" and "Business Computers"

C.  "The Road Ahead" and "Business @ the Speed of Thought"

D. None of Above

ANSWER: C

 

14. At the age of 13, Bill Gates enrolled in the _________.

A. Lakeside School

B. Countryside School

C. City School

D. Lake of Washington School

ANSWER: A

 

15. When Gates was in 8th grade he took an interest in programming and wrote first computer programme an implementation of tic-tac-toe that allowed users to __________ against the computer.

A. Write Essay

B. Talk

C. Take Photos

D. play games

ANSWER: D

 

16. Following company banned four Lakeside students Bill Gates, Paul Allen, Ric Weiland, and Kent Evans when it caught them exploiting bugs in the operating system to obtain free computer time.

A. IBM

B. Computer Center Corporation (CCC)

C. Computer Corner Center

D. None of Above

ANSWER: B

 

17. Gates scored 1590 out of 1600 on the Scholastic Aptitude Tests (SAT) and enrolled at ___________in the autumn of 1973

A. Harvard College

B. Stanford University

C. University of California

D. Ohio State University

ANSWER: A

 

18. November 26, 1976, the trade name ________ was registered with the Office of the Secretary of the State of New Mexico by Bill Gates and Paul Allen.

A. Micro-Soft

B. IBM

C. Apple

D. Microsoft

ANSWER: D

 

19. On _____________ Microsoft launched its first retail version of Microsoft Windows.

A. November 20, 1986

B. December 20, 1985

C. November 20, 1985

D. December 20, 1986

ANSWER: C

 

20. Gates married _______ on January 1, 1994.

A. Melinda French

B. Melinda Maxwell

C. Malina French

D. Malina Maxwell

ANSWER: A

 

21. _______ has three children:

I- Jennifer Katharine (Daughter, born 1996)

II- Rory John (Daughter, Born. 1999)

III- Phoebe Adele (Daughter, Born 2002)

A. William H. Gates Sr.

B. Bill Gates

C. Mary Maxwell Gates

D. None of Above

ANSWER: B

 

22. Bill Gates resides in a 66,000 sq-ft mansion with 60 ft swimming pool and was assessed by _________ as $125 million and annual property taxes are $991,000.

A. King County public records

B. Forbes

C. PCMag

D. None of Above

ANSWER: A

 

24. Bill Gates is the Son of _________________.

A. Melinda Gates

B. Liza Gates

C. Lara Gates

D. Mary Maxwell Gates

ANSWER: D