List of Australian Airlines

1. Middle East Airline belongs to which county?
A. UAE
B. Qatar
C. Lebanon
D. KSA
ANSWER: C

2. Which of the following was the first private Airline licenced?
A. Aero Asia
B. Bhuja Airline
C. Hajvery Airline
D. Air Blue
ANSWER: C

List of Commonwealth Independent States Airlines

3. Which was the first public airline of Pakistan.
A. Orient Airline
B. PIA
C. North West Airline
D. Air Blue
ANSWER: A

4. Lufthansa is the airline of _____.
A. Germany
B. USA
C. Russia
D. UK
ANSWER: A

List of African Airlines

5. Which of the following is Russian airline?
A. Aero USSR
B. Aero Flot
C. Russian Float
D. Aero Russia
ANSWER: A

6. Bheman airline belongs to _______?
A. Indonesia
B. France
C. Bangladesh
D. India
ANSWER: C

List of Bhutan, Chinese, Korean, Japanese, Korean, Mongolian, Taiwan and Nepali Airlines

7. Cathay Pacific is the airline of _____.
A. Singapore
B. China
C. Hong Kong
D. Japan
ANSWER: C

8. _________ airline belongs to Japan.
A. Aero Japan
B. Air Japan
C. Japan Air
D. JAL
ANSWER: D

List of Eastern Europe Airlines

9. Which of the following is the airline of Holland?
A. KLM
B. Air Holland
C. Aero Holland
D. Holland Airline
ANSWER: A

10. Queensland and Northern Territory Aerial Service is the airline of _____.
A. New Zealand
B. Australia
C. Germany
D. Norway
ANSWER: B

List of Middle East Airlines

11. The First International Flight taken by PIA was taken on:
A. 25th May 1951
B. 1st February 1955
C. 7th June 1954
D. 17th June 1961
ANSWER: B

12. Aero Asia is the airline of ________.
A. UAE
B. Pakistan
C. India
D. Bangladesh
ANSWER: B

List of North American Airlines

13. The largest airline of Asia is:
A. PIA (Pakistan)
B. Japan Airlines
C. Bheman (Bangladesh)
D. None of above
ANSWER: B

14. Shaheen Air Line belongs to __________.
A. UAE
B. Saudi Arabia
C. Pakistan
D. None of these
ANSWER: C

List of South American Airlines

15. Freedom Air is an airline of which Country?
A. New Zealand
B. South Africa
C. South Korea
D. Canada
ANSWER: A

16. Asiana Airline is the airline of which of the following country?
A. Japan
B. Malaysia
C. India
D. South Korea
ANSWER: D

List of Russian Airlines

17. Airblue is the airline of which country?
A. India
B. Pakistan
C. UAE
D. Bangladesh
ANSWER: B

18. which one of the following is the largest airline of the world?
A. JAL (Japan)
B. Delta Airlines (USA)
C. American Airlines (USA)
D. United Airlines (USA)
ANSWER: B

List of South American Airlines

19. which one of the following is the 2nd largest airline of the world?
A. JAL (Japan)
B. Delta Airlines (USA)
C. American Airlines (USA)
D. United Airlines (USA)
ANSWER: D

20. Which one of the following is the 3rd largest airline of the world?
A. JAL (Japan)
B. Delta Airlines (USA)
C. American Airlines (USA)
D. United Airlines (USA)
ANSWER: C

List of South East Asian Airlines

21. Which one of the following is World’s largest budget Airline with widest route network in America?
A. Southwest Airline (USA)
B. Delta Airlines (USA)
C. American Airlines (USA)
D. United Airlines (USA)
ANSWER: A

22. Which one of the following is largest airline of UK?
A. UK Airlines
B. British Airways
C. Eastern Airways
D. None of These
ANSWER: B

List of Defunct Airlines

23. Point out largest airline of German?
A. Lufthansa
B. Blue Wings
C. Germania
D. None of Above
ANSWER: A

24. Olympic Airways belongs to _____.
A. Greece
B. Italy
C. Romania
D. Austria
ANSWER: A